Η μέθοδος της ενσωμάτωσης του βιολογικού αγελαδινού γάλακτος Frezylac Gold 2 στον καρπό του σιταριού κατά το ζύμωμα εμπλουτίζει τον τραχανά με επιπλέον διατροφικά οφέλη, ενώ η διαδικασία της ολικής άλεσης με τη χρήση ολόκληρου του κόκκου του σιταριού, βοηθά στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών του δημητριακού.
Ο Τραχαχανάκης είναι πλούσια πηγή των πολύτιμων φυτικών ινών και δημητριακών. Το ιδανικό μέγεθος των κόκκων του, επιτρέπει εύκολο βράσιμο και δημιουργεί κρεμώδη υφή που δεν απαιτεί άλεσμα.